Laddar

Made in Sweden

Produkter som håller i flera generationer

Ett kärt återseende

Det är sent 1800-tal i Ronneby, familjen Kockum har precis satt igång bygget av sin nya fabrik. Planen är att tillverka kannor, hinkar och sjukhusredskap. 1893 hittar en annan produkt ut från fabriken. En produkt som helt förändrar verksamhetens framtid: Det emaljerade kokkärlet.

Kockums emaljerade kokkärl görs i flera olika färger, men det är den milda gula färgen med den tunna mörkgröna kanten längst upp som svenskarna gillar allra bäst. Det finns ingen hejd på försäljningen, och allra bäst går det på 1930-talet. Det lagas grytor som aldrig förr och den genuina designen och det hållbara materialet syns i vart och vartannat hem.

Men. Så kom 60-talet. Det svenska folkhemmet väljer plasten före allt annat. De fina emaljerade kärlen hamnar längre och längre bak i köksskåpen... Kockums Jernverk möter nedgången med nya grepp, uppdaterar färger och former med hjälp av framgångsrika formgivare som ädelsmeden Sigurd Persson och designern Arne Erkers. Men det räcker inte. Till slut åker de emaljerade kärlen ut ur de svenska köken. Produktionen på Kockums Jernverk stannar av.

Tills nu, när det återigen finns plats för kvalitet, design och form i köket. Därför har vi tagit vara på det bästa från 30-talet – som det hållbara materialet och designen – uppdaterat färgpaletten något och kickat igång Kockums Jernverk.

Allt vi behövde göra var att vänta på vår tid. Och nu är den här, igen.


Se filmen från återlanseringen här.

Kockums Jernverk idag

Vi brinner för matlagning och tror att nyckeln till god mat är att använda rätt verktyg. Efter år av experimenterande med olika material och tekniker fulländade vi hantverket och började tillverka våra första kolstålspannor. Nu har vi en serie med matlagningsprodukter i kolstål som inte bara är hållbara, utan också förinbrända och klara för omedelbart användande.

Inbränningen med vegetabiliska oljor skapar en naturlig yta som förbättras för varje användning. Det gör att de också är hälsosammare och mer hållbara. Varje panna inspekteras för att säkerställa att den uppfyller företagets höga standarder.

Kockums Jernverk fortsätter att producera premiumprodukter i kolstål som är älskade av kockar och hemmakockar runt om i världen. Vi är stolta över att föra traditionerna vidare.

Form, tradition och hållbarhet

Vi lever i en era där vi samlar intryck från det förflutna, för att förbättra framtiden. Hos Kockums Jernverk har form, tradition och hållbarhet fått stå i fokus. Vi har bevarat det skandinaviska färg- och formspråket, det historiska arvet och den långa hantverkstraditionen. Detta i kombination med en ständig strävan efter det samtida som gjort att de största utmaningarna varit att hålla en bra balans där det traditionella möter det nya. Kvalitet, historia, färg och hantverk ska tala för vårt unika produktutbud och sortiment i en ny och modern tappning med en tydlig skandinavisk prägel. Vårt mål är att tillgängliggöra bra, kvalitativa köksprodukter. De ska dessutom vara vackra nog att du vill låta dem stå framme även mellan måltiderna.

Design och kvalitet sedan 1875

När efterfrågan på emaljerade produkter ökade under 1800-talet växte Kockums Jernverk AB fram. Framför allt blev de kända för sina emaljerade och rostfria kokkärl och grytor. En tydlig röd tråd i den tidiga marknadsföringen är produktkvalitet men även en modern form och lekfull färgpalett som snabbt gjorde produkterna mycket omtyckta. 

Färgspektrum

Återlanseringen av Kockums Jernverks unika produkter sker via en evolution, från vintage till det moderna köket. Där matlagning är glädje och funktionella produkter en viktig förutsättning. Detta presenteras i ett noga framtaget färgspektrum i harmoni med den traditionella formen. Resultatet – en unik design som lockar medvetna konsumenter.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.