Skötselråd

Hög kvalitet – Tidlös design – Unik färgspektrum – Skandinavisk form

Så sköter du om kockums emaljerade produkter på bästa sätt:

Kockums emaljkastruller består av en stålkärna som hettas upp till mellan 700°–900° grader därefter behandlas kastrullen med en borosilikatbaserad beläggning (ett glas som är extra härdat och tåligt) som appliceras i omgångar. Våra emaljerade kärl består av 100% enbart naturliga råvaror vilket gör de livsmedelssäkra. Emaljerat stål är helt luktfritt till skillnad från andra material. Det gör att varken smak eller färg överförs, ens vid upphettning till mycket höga temperaturer. Maten bibehåller därmed sin rena smak både vid tillagning och lagring i Kockums emaljerade produkter. Emaljbeläggningen är mycket tålig och står effektivt emot smuts, fläckar och bakterier.

Med våra emaljerade produkter kan du laga mat på ett sätt som sparar energi. På grund av utformningen av kokkärlens bas och sidor lagras värmen väl och överförs samtidigt till maten som ska tillagas. Det betyder att du kan laga maten på en mycket lägre tillagningstemperatur än med andra kokkärl. Därmed kan du laga, steka och baka mer försiktigt och spara energi. Dessutom bevaras näringsrika och hälsosamma ingredienser bättre och smakupplevelsen förbättras! Vårt emaljerade stål är 100% nickelfritt. Därför rekommenderas våra köksprodukter för tillagning av mat till nickelallergiker, vilket är en vanlig kontaktallergi. Våra emaljerade köksartiklar är även det perfekta materialet för optimal hygien i köket.

Skötselråd:

  • Före första användning, tvätta köksprodukterna med varmt vatten och milt rengöringsmedel/diskmedel, skölj av med rent vatten och torka av noggrant.
  • Hetta aldrig upp en tom gryta.
  • Vid överhettning, ta bort kastrullen från värmekällan och låt den gradvis svalna.
  • Lämna aldrig kastrullerna utan översyn när du använder induktionshäll som snabbt värmer upp kastrullerna.
  • Använd alltid grytvantar eller grytlappar vid hantering av varma kastruller och ugnsformar.
  • Kyl aldrig en uppvärmd kastrull och lock under rinnande kallt vatten, låt kastrullerna svalna gradvis för att undvika termiska stötar och eventuella skador.
  • För enklare hantering under matlagning fyll aldrig köksprodukterna över 2/3 av sin kapacitet.
  • För att skydda dina köksprodukter rekommenderar vi att du använder redskap av silikon, värmetålig plast eller trä.
  • Undvik att använda knivar och andra metallredskap som skadar och ger upphov till repor på emaljen.
  • Undvik upprepade stötar mot plattan eller andra hårda ytor, speciellt på grytans kant då detta kan ge upphov till skador på emaljen.
  • Kastrullen tål maskindisk men för att behålla emaljens lyster rekommenderar vi handdisk.

Fördelar med Emaljerat stål:

  • Laga mat på lägre temperaturer och spara energi.
  • Helt resistent mot alla kemiska effekter från mat under tillagningen.
  • Lämplig för matlagning.
  • Inga allergiska hot.
  • Lätt att rengöra.
  • Emaljerade metallhandtag och handtag av rostfritt stål som är bra för ugnsanvändning.

Fungerar på alla sorters spisar

Kockums emaljerade köksprodukter fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar.

Elektrisk – Välj alltid en platta/kokzon som motsvarar storleken på produktens botten.

Gas – Ställ in flamman så att den inte slår upp längs sidorna, se till att gaslågorna begränsas till bottnen av produkten.

Induktionsspis – Torka alltid av båda ytorna innan du placerar köksredskapet på den glaskeramisk kokzonen. För att bevara produktens botten och keramikytan ska produkten alltid lyftas på, av och över plattan. Dra aldrig produkten på plattan då det kan skada både produktens botten och keramikytan.

OBS: Inga av våra emaljerade produkter fungerar i en mikrovågsugn.