Efterlängtad lansering!
Fredag 31 oktober lanseras Allroundpannan
Vissa rätter kräver syra. En skvätt vin i såsen, några droppar citron över fisken eller tomater som får puttra länge i pannan. Du som lagar mat i kolstål vet att just syrliga ingredienser ibland kan vara en utmaning. Det ville vi hitta en lösning på.
Vi på Kockums Jernverk har länge älskat kolstål för dess utmärkta stekegenskaper och den jämna värmefördelningen som ger full kontroll vid matlagningen. Men vi såg också behovet av en panna som är mer tålig mot syrliga råvaror, utan att tumma på det vi älskar med kolstål. Resultatet är vår nya Allroundpanna, en unik kombination av kolstålspanna och emaljerad panna.
Den emaljerade ytan gör dessutom pannan lätt att diska, med diskmedel eller i diskmaskin. Vill du behålla glansen längre rekommenderar vi handdisk.
Likt vår ergonomiska stekpanna har Allroundpannan ett ergonomiskt handtag i rostfritt stål, formgivet av Designstudio Amsell Berlin.
Vanliga frågor om Allroundpannan:
Kan jag diska den med diskmedel?Ja, det kan du göra!
Kan jag diska den i diskmaskin?
Ja, den tål diskmaskin. Handdisk bevarar dock glansen på emaljen längre.
Vilka redskap kan jag använda i pannan?
Vi rekommenderar träredskap eftersom metallredskap kan repa emaljen och försämra stekegenskaperna.
Kan jag använda Allroundpannan i ugnen?
Ja, den fungerar på alla värmekällor, även i ugn.
Vad skiljer Allroundpannan från de klassiska kolstålspannorna?
Allroundpannan är en kolstålspanna med en emaljerad yta. Det gör att du kan använda syrliga ingredienser och diska med diskmedel utan att påverka pannans funktion. Den är färdig att använda direkt och behöver inte brännas in.
Hur använder man Allroundpannan på bästa sätt?
Värm upp pannan långsamt, ungefär fem minuter på svag värme innan du höjer till medelvärme. Eftersom pannan är tillverkad av kolstål vill vi att värmen sprids långsamt och jämnt, så behåller den formen och ger bästa resultat.
Kommentarer