Laddar

Tips för vår emaljerade stekpanna

Så använder du vår emaljerade stekpanna på bästa sätt

Har du klickat hem vår emaljerade stekpanna? Kul! Eller är du nyfiken på att göra det? Då har du hittat rätt. Här har vi samlat våra bästa tips för hur du använder pannan på bästa sätt och får ut maximal prestanda i köket.

1. Värm den långsamt
Vår emaljerade stekpanna är i grunden en kolstålspanna med en emaljerad yta. Alla stekpannor mår bäst utav att värmas upp långsamt. Vi rekommenderar låg till medelhög värme i ungefär fem minuter innan du höjer värmen vidare. Använd också rikligt med matfett.

2. Välj rätt redskap
För att behålla emaljens fina yta rekommenderar vi att du använder träredskap eller andra verktyg som är skonsamma mot pannan. Det minskar risken för repor och förlänger pannans livslängd.

3. Medelvärme räcker långt
Kolstål är känt för att bli varmt snabbt och hålla värmen effektivt, och samma sak gäller här. Du behöver sällan använda högsta värme. Medelvärme räcker gott för de flesta rätter och ger ofta ett bättre resultat.

4. Tålig emaljerad yta
Den emaljerade stekpannan är inte en non-stick panna. Skulle du någon gång uppleva att mat fastnar brukar det oftast hjälpa att sänka värmen och använda lite extra matfett. En annan stor fördel med en emaljerad panna är att den är väldigt lätt att rengöra.

5. Funkar för all sorts mat
Vi tog fram denna panna eftersom vanligt kolstål inte trivs lika bra med syrliga ingredienser. Tack vare emaljytan kan du nu njuta av kolstålets värmeegenskaper och samtidigt koka tomatsås eller använda citron och vin utan problem. Pannan fungerar lika bra till kött som till fisk, grönsaker och mycket mer.

   
Vanliga frågor:
  • Kan jag diska den med diskmedel?
    Ja, det kan du göra!

  • Kan jag diska den i diskmaskin?
    Ja, den tål diskmaskin. Handdisk bevarar dock glansen på emaljen längre.

  • Vilka redskap kan jag använda i pannan?
    Vi rekommenderar träredskap eftersom metallredskap kan repa emaljen och försämra stekegenskaperna.

  • Kan jag använda den emaljerade stekpannan i ugnen?
    Ja, den fungerar på alla värmekällor, även i ugn.

  • Vad skiljer den emaljerade från de klassiska kolstålspannorna?
    Detta är en kolstålspanna med en emaljerad yta. Det gör att du kan använda syrliga ingredienser och diska med diskmedel utan att påverka pannans funktion. Den är färdig att använda direkt och behöver inte brännas in.

  • Hur använder man den emaljerade pannan på bästa sätt?
    Värm upp pannan långsamt, ungefär fem minuter på svag värme innan du höjer till medelvärme. Eftersom pannan är tillverkad av kolstål vill vi att värmen sprids långsamt och jämnt, så behåller den formen och ger bästa resultat.
    

Klicka här för att komma direkt till den emaljerade stekpannan:

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Choose country