Så väljer du rätt stekpanna
Vilken stekpanna ska jag välja?
Utbudet av stekpannor har aldrig varit större, och det kan kännas överväldigande att veta vilken som faktiskt passar ens behov. För att göra valet enklare har vi sammanställt några tips som hjälper dig hitta rätt stekpanna för din matlagning.
Olika stekpannor är bra till olika saker. Börja med att fundera på vad du vill laga i pannan.
- För kött och perfekt stekyta: Välj en kolstålsstekpanna. Antingen vår klassiska, ergonomisk eller med löstagbart handtag.
- För rätter med syra och mångsidig matlagning: Välj en emaljerad kolstålsstekpanna. Den fungerar för all typ av matlagning och råvaror.
Våra olika stekpannor:
Vi erbjuder fyra modeller av stekpannor. Nedan kan du se vad som skiljer dem åt och vilken som passar dina behov bäst.
Kolstålsstekpanna
Den perfekta köttpannan
- Ger utmärkt stekyta
- Passar alla värmekällor, även öppen eld
- Rekommenderat max 200°C i ugn för att bevara handtagets mörka yta
- Rengörs enbart med vatten
- Håller i generationer om du behandlar den rätt
Kolstålsstekpanna med ergonomiskt handtag
Den perfekta köttpannan, men med ett extra bekvämt grepp
- Ergonomiskt handtag i rostfritt stål
- Ger samma fina stekyta som vår klassiska kolstålspanna
- Klarar alla värmekällor inklusive öppen eld
- Ingen värmebegränsning i ugn
- Rengörs med enbart vatten
- Håller i generationer om du behandlar den rätt
Kolstålsstekpanna med löstagbart handtag
Den flexibla kolstålspannan
- Samma fina stekya som vår klassiska och ergonomiska stekpanna
- Handtaget kan tas av, vilket gör att den tar minimalt med plats i kökslådorna och på spisen
- De dubbla handragen möjliggör tvåhandsfattning, vilket för den lätt att lyfta
- Stilren design som passar vid servering
- Rengörs enbart med vatten
- Håller i generationer om du behandlar den rätt
Emaljerad kolstålspanna
Allroundpannan som klarar allt
- Perfekt för syrliga rätter men klarar allt från fisk, kött och grönsaker, till olika såser
- I grunden en kolstålspanna med en tålig emaljerad yta
- Fungerar på alla värmekällor
- Tål diskmedel
- Samma ergonomiska handtag i rostfritt stål som vår ergonomiska kolstålspanna
Vilken storlek ska jag välja?
Att ha flera olika stekpannor gör matlagningen både enklare och roligare. Mindre pannor är perfekta för frukost och tillbehör, medan större pannor ger gott om plats för hela huvudrätten.
Våra stekpannor har dessutom en rakare kant än många andra märken, vilket ger en större stekyta. Exempelvis motsvarar vår 24 cm ofta en 26–28 cm panna hos andra.
Vill du veta mer?
På vår hemsida hittar du mer information om varje produkt.
Har du frågor eller behöver hjälp att välja? Hör gärna av dig, vi hjälper mer än gärna till!
Kommentarer