Birra över öppen eld

Birra över öppen eld

 

Birra över öppen eld - smörstekt taco fylld med pulled chicken


Du behöver för 2 personer

Pulled chicken (Gör hemma)
ca 400 g kycklinginnerfilé
1 pkt passerade tomater
ca 0,5 l vatten
1 pkt faijitakrydda
4 champinjoner
2 msk majs
3 lagerblad

Chipotlemajonnäsen
2 msk majonnäs
2 tsk chipotle paste
0,5 avokado
1 vitlöksklyfta

Till BIRRA’n
4 tortilla bröd
ca 50g smör eller 0,5 dl rapsolja
Färsk persilja
1 bit hårdost.

Gör så här. (Gör hemma)
1. Skiva ner champinjonerna och bryn på tillsammans kycklingen.
2. Tillsätt majsen och faijitakryddan.
3. Häll i de passerade tomaterna, lagerbladen och täck med vatten.
4. Låt sjuda i 1h och sen tar du 2 gafflar och ”drar” isär kycklingen. Kyl ner och packa med dig!

Chipotlemajonnäsen
1. Blanda majonnäs och chipotle paste.
2. Skär ner avokadon i små kuber och blanda.

Väl ute på plats

1. Gör upp en ordentlig eld.
2. Fyll halva tortilla brödet med pulled chicken.
3. Vik ihop.
4. Stek i rikligt med fett ca 1-2 minuter på vardera sida, så brödet blir krispigt och gyllene. Avsluta med att riva massa hårdost och garnera med färsk persilja.